Kasvatustieteen tohtori. Peruskoulun rehtori. Lahden kaupunginvaltuutettu. Liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja. Kolmen lapsen äiti.

Marju Markkanen

Olen omassa työssäni nähnyt vuosia moniammatillisen yhteistyön positiivisen voiman. Haluan toimia hyvässä hengessä ja avoimin mielin sekä oman että toisten puolueiden jäsenten kesken. Sain vuoden 2017 kuntavaaleissa ensikertalaisena upean äänisaaliin, lähes 600 ääntä. Olen hyvin sitoutunut luottamustoimiini. Unelmani on saada mahdollisuus edustaa Hämettä sekä olla mukana rakentamassa Suomen hyvinvointia parhaalla mahdollisella tavalla. Minulla on positiivinen ja ratkaisukeskeinen ote haasteellisten tilanteiden selvittämiseen. Olen valmis oppimaan uutta ja perehtymään asioihin syvällisesti.

Minuun luotetaan asiantuntevana ja asioihin perehtyvänä tekijänä.

Olen 46-vuotias Nastolassa syntynyt uusioperheen äiti. Viitisen vuotta sitten palasimme mieheni, kolmen lapseni ja kahden koiran kanssa syntymäseudulleni Lahden Villähteelle. Täällä järvien ja luonnon keskellä on ihmisen hyvä olla. Nuorin tyttäreni on alakouluikäinen, poikani on lukiossa ja vanhin tyttäreni on abiturientti. Omat vanhempani ovat eläkkeellä ja asuvat onneksemme aivan lähistöllä. Pidän huolta itsestäni liikkumalla ja lepäämällä, kulttuurielämyksiä unohtamatta.

Olen kasvanut perheessä, jossa työntekoa ja toisen ihmisen kunnioittamista on aina arvostettu. Isäni on lvi-teknikko ja teki pitkää työpäivää yrittäjänä. Äitini on ollut Nastolassa Uponorilla ja Novartilla konttorityöntekijänä. Minua kannustettiin lapsesta saakka työntekoon ja sitkeään opiskeluun sekä harrastuksiin. Löysin kutsumukseni opetusalalta. Minulla on pitkä työkokemus sekä kuntatyöntekijänä että yrittäjänä.

Olen saanut kannustusta ja hyvää palautetta työstäni luottamustoimissani.

Sitoudun sekä suomalaiseen että kansainväliseen toimintaan, jossa periaatteita ovat vapaus, vastuu, rauha, tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja kestävä elämäntapa. Haluan luoda lapsillemme ja nuorillemme vahvaa pohjaa elämään koulutuksen kautta, tukea lapsiperheitä arjen pyörityksessä ja olla tekemässä päätöksiä, jotka edesauttavat perheiden, koululaisten ja opiskelijoiden elämää. Riemuitsen ihmisten menestyksestä elämässään, mutta haluan olla turvaamassa, että nekin ihmiset, joilla on heikko elämäntilanne, pärjäävät.

Työhistoria

Rehtori
Lahti, Harjun peruskoulu
8/2016 –

Rehtori
Lahti, Kasakkamäen koulu
8/2015 – 7/2016

Luokanopettaja, englannin opettaja
Lahti, Kariston koulu
8/2014 – 7/2015

CLIL-luokanopettaja, opetusharjoittelijoiden ohjaaja
Turku, Turun yliopisto
7/2012 – 8/2014

Yrittäjä
Taikamaikat
2011 – 2017

Koulutus

JET Johtamisen erikoisammattitutkinto
Salpaus, Lahti
2015 – 2016

KT, Kasvatustieteen tohtori
Turun yliopisto, Turku
2008 – 2012

KM, luokanopettaja, englannin aineenopettaja
Turun yliopisto, Turku
1998 – 2003

The Maria Montessori Training Organisation
Lontoo, Englanti
1995 – 1996

Koulutus

Koulutus on avain menestykseen.

 

Yrittäjyys

Periksiantamattomalla asenteella voitamme.

 

Hyvinvointi

Hyvinvointi rakentuu kulttuurista, liikunnasta ja välittämisestä.

 

Häme

Häme on osa suurempaa.