Kasvatustieteen tohtori. Peruskoulun rehtori. Toiminnanjohtaja. Lahden kaupunginvaltuutettu. Liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja. Kolmen nuoren äiti.

Marju Markkanen

Olen työssäni ja luottamustoimissani nähnyt vuosia moniammatillisen yhteistyön positiivisen voiman. Haluan toimia hyvässä hengessä ja avoimin mielin sekä oman että toisten puolueiden jäsenten kesken.

Sain vuoden 2017 kuntavaaleissa ensikertalaisena lähes 600 ääntä. Olen edelleen hyvin sitoutunut luottamustoimiini kaupunginvaltuutettuna sekä liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajana.

Minulla on positiivinen ja ratkaisukeskeinen ote haasteellisten tilanteiden selvittämiseen. Perehdyn asioihin huolellisesti ja nautin uuden oppimisesta.

Kiitän lämpimästi lahtelaisia luottamuksesta ja 751 äänestä saaden jatkaa valtuustossa myös vuosina 2021-25.

Minuun luotetaan asiantuntevana ja asioihin perehtyvänä tekijänä.

Olen 48-vuotias Nastolassa syntynyt kolmen lapsen äiti. Seitsemisen vuotta sitten palasin perheeni kanssa syntymäseudulleni Lahden Villähteelle. Nuorin tyttäreni on alakouluikäinen, poikani on lukiossa ja vanhin tyttäreni on ylioppilas ja juuri armeijan käynyt sotilaspoliisi. Omat vanhempani ovat eläkkeellä ja asuvat onneksemme aivan lähistöllä. Pidän huolta itsestäni liikkumalla ja lepäämällä, kulttuurielämyksiä unohtamatta.

Olen kasvanut perheessä, jossa työntekoa ja toisen ihmisen kunnioittamista on aina arvostettu. Isäni on lvi-teknikko ja teki pitkää työpäivää yrittäjänä. Äitini on ollut Nastolassa Uponorilla ja Novartilla konttorityöntekijänä. Minua kannustettiin lapsesta saakka työntekoon ja sitkeään opiskeluun sekä harrastuksiin. Löysin kutsumukseni opetusalalta. Minulla on pitkä työkokemus sekä kuntatyöntekijänä että yrittäjänä. Tällä hetkellä olen virkavapaalla rehtorin työstä ja johdan Kaarisillan taide- ja toimintakeskusta, joka on sekä toisen asteen oppilaitos että päiväaikainen toimintakeskus erityistä tukea tarvitseville ihmisille.

Olen saanut kannustusta ja hyvää palautetta työstäni luottamustoimissani.

Sitoudun sekä suomalaiseen että kansainväliseen toimintaan, jossa periaatteita ovat vapaus, vastuu, rauha, tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja kestävä elämäntapa. Haluan luoda lapsillemme ja nuorillemme vahvaa pohjaa elämään koulutuksen kautta, tukea lapsiperheitä arjen pyörityksessä ja olla tekemässä päätöksiä, jotka edesauttavat perheiden, koululaisten ja opiskelijoiden elämää. Riemuitsen ihmisten menestyksestä elämässään, mutta haluan olla turvaamassa, että nekin ihmiset, joilla on heikko elämäntilanne, pärjäävät.

Työhistoria

Toiminnanjohtaja
Lahti, Kaarisillan taide- ja toimintakeskus, 2020 –

Peruskoulun rehtori
Lahti, Kasakkamäen koulu ja Harjun peruskoulu, 2015-2020

Luokanopettaja, englannin opettaja
Kaarinan kaupunki 2003-2012, Lahti 2014-2015

CLIL-luokanopettaja, opetusharjoittelijoiden ohjaaja
Turku, Turun yliopisto, 2012-2014

Yrittäjä
Taikamaikat Oy 2011-2017, Marju M Oy 2020-

Koulutus

JET Johtamisen erikoisammattitutkinto
Salpaus, Lahti
2015 – 2016

KT, Kasvatustieteen tohtori
Turun yliopisto, Turku
2008 – 2012

KM, luokanopettaja, englannin aineenopettaja
Turun yliopisto, Turku
1998 – 2003

Montessoriohjaaja, The Maria Montessori Training Organisation
Lontoo, Englanti
1995 – 1996

Koulutus

Koulutus on avain menestykseen.

 

Yrittäjyys

Periksiantamattomalla asenteella voitamme.

 

Hyvinvointi

Hyvinvointi rakentuu kulttuurista, liikunnasta ja välittämisestä.

 

Päijät-Häme

Lahti on osa Päijät-Hämettä.