Kasvatustieteen tohtori. Peruskoulun rehtori. Toiminnanjohtaja. Lahden kaupunginvaltuutettu. Sivistyslautakunnan puheenjohtaja. Kolmen nuoren äiti.

Marju Markkanen

Olen toisen kauden demarivaltuutettu Lahdessa. Tällä kaudella johdan sivistyslautakuntaa. Olen SDP:n Hämeen piirihallituksen jäsen ja Lahden Sos.dem. Naisyhdistyksen varapuheenjohtaja.

Oppiarvoltani olen kasvatustieteen tohtori. Olen työskennellyt yli 20 vuotta kasvatus- ja opetusalan tehtävissä montessoriohjaajana, luokanopettajana, englannin aineen opettajana, rehtorina ja opetusalan yrittäjänä. Tällä hetkellä toimin sosiaalialalla johtaen vaativan erityisen tuen toisen asteen oppilaitosta sekä erityistä tukea tarvitsevien ihmisten päiväaikaista taide- ja toimintakeskusta Kaarisiltaa.

Julkisen sektorin rahoituksen riittävyys on iso haaste, joka voidaan ratkaista työpaikkoja luomalla, tukemalla yrittäjyyttä sekä tekemällä työnteosta kannattavaa. Tämä edellyttää sitä, että panostamme koulutukseen ja elinikäiseen oppimiseen. Laadukas ja joustava koulutus on tae pitää yhteiskunta toimivana myös jatkossa.

Sivistysvaltio tunnetaan siitä, miten siellä pidetään huolta myös heikompiosaisista. Meillä ei ole varaa heikentää vanhusten, vammaisten tai mielenterveytensä kanssa kamppailevien palveluita. Julkiset palvelut on oltava toimivia ja saavutettavia. Päätöksenteon tulee aina pohjautua tutkittuun tietoon. Olen valmis tekemään eduskunnassa töitä rakentaen parempaa Suomea ja Hämettä.

Minuun luotetaan asiantuntevana ja asioihin perehtyvänä tekijänä.

Olen 50-vuotias Nastolassa syntynyt kolmen lapsen äiti. Kahdeksan vuotta sitten palasin perheeni kanssa syntymäseudulleni Lahden Villähteelle. Nuorin tyttäreni on yläkoulussa, poikani ja vanhin tyttäreni ovat ylioppilaita ja opiskelijoita. Omat vanhempani ovat eläkkeellä ja asuvat onneksemme lähistöllä. Pidän huolta itsestäni liikkumalla ja lepäämällä, kulttuurielämyksiä unohtamatta.

Olen kasvanut perheessä, jossa työntekoa ja toisen ihmisen kunnioittamista on aina arvostettu. Isäni on lvi-teknikko ja teki pitkää työpäivää yrittäjänä. Äitini on ollut Nastolassa Uponorilla ja Novartilla konttorityöntekijänä. Minua kannustettiin lapsesta saakka työntekoon ja sitkeään opiskeluun sekä harrastuksiin. Löysin kutsumukseni opetusalalta. Minulla on pitkä työkokemus sekä kuntatyöntekijänä että yrittäjänä. Tällä hetkellä johdan yksityistä Kaarisillan taide- ja toimintakeskusta, joka on sekä toisen asteen oppilaitos että päiväaikainen toimintakeskus erityistä tukea tarvitseville ihmisille.

Olen saanut kannustusta ja hyvää palautetta työstäni luottamustoimissani.

Sitoudun sekä suomalaiseen että kansainväliseen toimintaan, jossa periaatteita ovat vapaus, vastuu, rauha, tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja kestävä elämäntapa. Haluan luoda lapsillemme ja nuorillemme vahvaa pohjaa elämään koulutuksen kautta, tukea lapsiperheitä arjen pyörityksessä ja olla tekemässä päätöksiä, jotka edesauttavat perheiden, koululaisten ja opiskelijoiden elämää. Koko Suomi tarvitsee nyt tekoja, joilla luodaan työpaikkoja ja mahdollistetaan kannattava yrittäjyys. Riemuitsen ihmisten menestyksestä elämässään, mutta haluan olla turvaamassa, että nekin ihmiset, joilla on heikko elämäntilanne, pärjäävät.

Sairastuin rintasyöpään kesällä 2021. Leikkaushoidon jälkeen kuntoutin ahkerasti itseäni ja olen toipunut sairaudesta erittäin hyvin. Olen saanut lisää sisua ja sitkeyttä työskennellä minulle tärkeiden asioiden eteen. Kiitos, että olet tukenani ja pidät yhteyttä. Yhdessä saamme hyviä asioita aikaiseksi.

Työhistoria

Toiminnanjohtaja
Lahti, Kaarisillan taide- ja toimintakeskus, 2020 –

Peruskoulun rehtori
Lahti, Kasakkamäen koulu ja Harjun peruskoulu, 2015-2020

Luokanopettaja, englannin opettaja
Kaarinan kaupunki 2003-2012, Lahti 2014-2015

CLIL-luokanopettaja, opetusharjoittelijoiden ohjaaja
Turku, Turun yliopisto, 2012-2014

Yrittäjä
Taikamaikat Oy 2011-2017, Marju M Oy 2020-

Koulutus

JET Johtamisen erikoisammattitutkinto
Salpaus, Lahti
2015 – 2016

KT, Kasvatustieteen tohtori
Turun yliopisto, Turku
2008 – 2012

KM, luokanopettaja, englannin aineenopettaja
Turun yliopisto, Turku
1998 – 2003

Montessoriohjaaja, The Maria Montessori Training Organisation
Lontoo, Englanti
1995 – 1996

Koulutus

Koulutus on avain menestykseen.

 

Työ

Periksiantamattomalla asenteella voitamme.

 

Hyvinvointi

Hyvinvointi rakentuu turvallisuudesta, kulttuurista ja liikunnasta.

 

Häme

Työtä koko Hämeen hyväksi.